GRØNHØJ Alle sejl var sat til da Foreningen Norden Karup for 25. gang inviterede til nordisk delikatesseaften i Grønhøj Forsamlingshus.

Forretten bestod af varmrøget laks fra Norge, en ferskvandskrebs fra Danmark, og grønlandske rejer. Den helt store attraktion var hovedretten der bestod af kød fra en moskusokse fra Grønland.

- Det er utroligt vanskeligt at få fat i sådan noget kød, for der er mange restriktioner, der skal overholdes, men det var lykkedes et af foreningens medlemmer at skaffe kødet, så der var rigeligt til de godt 100 gæster der skulle bespises, fortæller Bjarne M. Pedersen fra Den Rullende Kok’s Cafeteria, der stod for maden.

Også Karup-afdelingens mangeårige formand Jann Rasmussen, var særdeles tilfreds med jubilæumsaftenens forløb.

- Vi har været nødt til at sætte prisen lidt op i år, for at kunne lave denne unikke menu, men det holdt ikke folk væk. Der var som tidligere fuldt hus til dette arrangement, og stemningen var helt i top. Vi fik god betjening af de frivillige fra Grønhøj Forsamlingshus, og mange flotte gaver fra lokale erhvervsdrivende, som vi kunne bruge til lotteri, og på den måde hang økonomien sammen, fortæller en glad Jann Rasmussen, der benyttede lejligheden til at fortælle om foreningens mange arrangementer, der blandt andet indbefatter rejser i Norden og foredrag.

En tallerken med moskusokse
En tallerken med moskusokse
Formand Jann Rasmussen byder velkommen. Bag ham hænger ski som daværende Karup Kommune fik af venskabskommunen Rælingen i Norge. Nu tilhører ded Foreningen Norden i Karup.
Formand Jann Rasmussen byder velkommen. Bag ham hænger ski som daværende Karup Kommune fik af venskabskommunen Rælingen i Norge. Nu tilhører ded Foreningen Norden i Karup.
Kok Bjarne Pedersen viste hvordan man håndterede en ferskvands krebs.
Kok Bjarne Pedersen viste hvordan man håndterede en ferskvands krebs.

Hvad mener du?

Har du en kommentar eller en idé til en artikel, så er du velkommen til at kontakte mig på min mail [email protected]