FREDERIKS »Vi får ting til at ske - i fællesskab«.
Sådan står der på pylonen ved byskiltet i Frederiks.
Og der er noget om snakken. I Frederiks står de sammen.
Måske er det en af årsagerne til, at befolknings-prognosen for Frederiks er positiv. Det går godt på den kant, og så er det jo glædeligt, der er gode steder at handle ind.
Her er der både brugs, blomsterforretning og bager. Camilla Jørgensen fra Camillas Blomster værdsætter også forretningernes gode samarbejde.
- Det giver mere trafik af kunder i byen, når vi er her og kan støtte og henvise til hinanden. Folk kan komme her og købe blomster, og bagefter køre hen og købe en kage hos bageren, inden de får købt dagligvarer i brugsen, fortæller Camilla.
De tre forretningsindehavere har lagt sig i selen for at gøre det til en god jul for kunderne.
Camilla fortæller, at højsæsonen er begyndt. Der er fuld knald på.
- Vi sælger blandt andet mange flotte jule-rokokko-buketter og jule-dekorationer og kranse til kirkegården op til jul, fortæller Camilla.
Bagermester Lars Trier er kommet i julehumør og er klar med Byens Kagemands julekage lavet af gærdej og med chokolade eller rosiner.
Byens Kagemand gør en ære i at lave kager. Og op til jul er det højsæson.
Der er tale om den traditionelle julebag: Blandt andet klejner, brunkager, sirupskager og hjemmelavede honning-hjerter.
- Vores norske klejner er folk helt vilde med. De sælger endda bedre end de danske klejner, fortæller han.
Herudover sælger han rigtig meget rugbrød. Tre gange så mange, som han plejer i den sidste uge op til jul.
Uddeler Lars Krog fra brugsen i Frederiks fortæller, at brugsen har åbent alle dage omkring jul og nytår.
Brugsen er klar med masser af gode tilbud og gavekurve. Delikatessen står klar med julefrokost-menuer og en lækker fem-retters Nytårsmenu.
