KRO Kort tid efter krofatter Gregers Laigaard havde annonceret i avisen med en plantebaseret menuaften på kroen var der udsolgt.
Gæsterne kom fra nær og fjern.
Det var ganske overraskende med så stor interesse, fortæller Gregers Laigaard.
- Responsen var overvældende med ros, klapsalver og ønsket om en ny plantebaseret aften. Vi satte derfor en ekstra dato op den 24. oktober. Den blev udsolgt på en dag. Det er jo næsten, som når billetter bliver revet væk til en rockkoncert, smiler Gregers Laigaard.
Det er Sonja og Anders som ejer det lille firma Blusset, som normalvis kører ud til festivaler med deres lille foodtruck, som skal have roserne for en spændende menu.
Anders er ham der tager sig af markedsføring og hjælper ligeledes sin mor Sonja med produktionen.
- Jeg kom i kontakt med dem via vores datter Laura, hvis kæreste har familiære relationer til Sonja og Anders. Jeg synes det kunne være sjovt at »Gammelt og nyt mødtes«, måske også lidt provokerende at sætte en plantebaseret aften op på vores gamle kro som var kendt for servering af klassiske danske retter, erkender han.
Der var godt nok nogle lokale som øffede en smule og spurgte til om man nu ikke kunne få serveret flæskesteg mere på kroen.
- Selvfølgelig kan man det. Det ene udelukker jo ikke det andet. Men ud over at jeg er begyndt at spise plantebaseret hovedmåltider tre gange om ugen i forhold til måltider med meget kød/fedt, så har det hjulpet mig med at mit blodtryk er blevet lavere. Hvis vi spiser mere plantebaseret mad sænker vi jo også herved vores CO2 udledning. En win - win situation, smiler han.
Med så stor interesse for plantebaseret mad er kroparret gået i tænkeboks sammen med Blusset og andre interessenter om at udvikle konceptet.
